Huid | familierondleiding

Rasa

za 28/09/2019, 14U00
Tentoonstellingszaal Zwijgershoek
zo 06/10/2019, 14U00
Tentoonstellingszaal Zwijgershoek

Tentoonstelling en onderzoekslabo voor kinderen van 8 tot 12 jaar


Kan je leven zonder aanraking?

Blijft je huid altijd hetzelfde?

Wat vertelt je huid over jou?

 

Door je huid voel je de warme bries op een zomeravond, de vervelende jeuk van een insectenbeet en het rustgevend gevoel van een vriendenhand op je schouder.

Blosjes op je wangen, kippenvel of zweetdruppels verraden wat jij voelt. Je huid is een antenne die kan zenden en ontvangen.

Je huid omhult je als een jas die je beschermt. Zij vertelt over je leeftijd en gezondheid. Huidskleur bestaat er in vele tinten, die in de loop van miljoenen jaren ontstonden als bescherming tegen de zon. Waar je voorouders vandaan kwamen bepaalt je huidskleur. Je huidskleur vertelt over je geschiedenis.

Je kan je huid gebruiken als een canvas en haar versieren met make-up of tattoos. Hierdoor geef je een stukje prijs van wie je wilt zijn.

Het is heerlijk om met je huid de ander teder aan te raken en te voelen. Je voelt je verbonden, veilig en gelukkig. Hier kan het contact in de virtuele wereld niet tegen op. De wereld die binnenkomt langs het scherm blijft ontastbaar.

De tentoonstelling HUID, een productie van Rasa, toont een uitzonderlijke selectie kunstwerken van:
Bart Hess * Berlinde De Bruyckere * Carla van de Puttelaar * Celio Braga * Eline Willemarck * Elke Lutgerink * Jalila Essaïdi * Margi Geerlinks * Renee Verhoeven

Rasa en de kunstenaars willen de rijkdom van de tactiele ervaring onder de aandacht van kinderen brengen...

Prijzen
-13 : € 0
Standaardtarief : € 5
Extra

Familierondleidingen met Rasa-gidsen Anne Smit en Ilse Carbonez op zaterdag 28 september en zondag 6 oktober, telkens om 14 uur.

CC Sint-Niklaas
Tentoonstellingszaal Zwijgershoek
21 september t/m 6 oktober 2019

di-vr : 13.30 uur – 17 uur
zaterdag : 13 uur - 17 uur
zondag : 11 uur - 17 uur
maandag gesloten

Toegangsprijs: 5 EUR / 2,50 EUR met korting.
Gratis voor kinderen t.e.m. 12 jaar, houders museumkaart, MuseumPASS en lerarenkaart. Gratis toegang voor iedereen op zondag van 11 uur tot 13 uur.

Rondleidingen voor scholen, groepen of families kunnen (ook buiten de reguliere openingsuren) aangevraagd worden via expo@ccsint-niklaas.be
Groepstarief: € 4 p.p., gids inbegrepen.

www.rasa.be/projecten/huid