Comedy@foyer

Joost Van Hyfte / Gunter Lamoot / MC Karel De Rijcke

tickets
do 28/11/2019, 20U00
De Foyer

Joost van Hyfte is een is een Vlaamse stand-upcomedian. Hij studeerde aan de gerenommeerde Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Via de Belgische Improvisatie Liga kreeg hij de smaak van het podium te pakken. Na een workshop bij Nigel Williams werd hij comedian.

Hij won de 123 Comedy Cup in 2006, bereikte ook de finale van Humo's Comedy Cup en was ten slotte een opgemerkte deelnemer in de talentenjacht Comedy Casino Cup op Canvas. Momenteel is hij, na meer dan 15 jaar restauranthouder uitsluitend professioneel met comedy bezig. Hij behoorde tot de creatieve denktank van Zonde van de zendtijd en werkt ook geregeld als publiekopwarmer voor talrijke tv-programma's, zoals Extra Time, De Slimste Mens, De klas van Frieda, De Laatste Show, De jaren stillekes en De Kazakkendraaiers. Hij schrijft op regelmatige basis een grappige culinaire rubriek in het maandblad Ché.

Gunter Lamoot hanteert een cabaretstijl die sterk leunt op de choquerende waarde van zijn grappen. Dikwijls gaan ze over taboeonderwerpen als uitwerpselen, seksualiteit, kindermoord of racisme. De receptie is dikwijls extreem, van intense bewondering tot grote afschuw. Frequent onderwerp van spot is de 'burgerlijke' humor van collega-cabaretier Geert Hoste, alsook die van F.C. De Kampioenen. Ook Vlaams Belang-politici moeten het vaak ontgelden.

Karel speelt al jarenlang improvisatietheater en omschrijft zijn humor als ‘avant-garde absurdisme’. Ja, hij houdt van grote woorden. Deze mondige millennial geeft zonder schroom een nieuwe betekenis aan ‘fantoomvibratiesyndroom’.


Prijs aan de kassa: 15 EUR

Prijzen
Standaardtarief : € 11
Duur 02:05
Extra

Joost Van Hyfte / Gunter Lamoot / MC Karel De Rijcke