8.2.

hetpaleis, Fabuleus en Moussem Nomadisch Kunstencentrum

tickets
vr 11/10/2019, 10U00
Stadsschouwburg
tickets
vr 11/10/2019, 14U00
Stadsschouwburg

Het middelpunt van deze hedendaagse dansproductie is rapmuziek in al zijn vormen: het ritme, de flow, de statements en gebaren, de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar.

Een groep jonge dansers probeert grip te krijgen op een muziekstijl die generaties overleeft en trends overstijgt door zich telkens opnieuw uit te vinden.
Choreograaf en danser Radouan Mriziga (Marokko, 1985) volgde een dansopleiding in Tunesië en studeerde nadien aan P.A.R.T.S in Brussel. Zijn werk wordt ondersteund door Moussem Nomadisch Kunstencentrum en Kaaitheater waar hij artist-in-residence is. Voor zijn jongerenproductie 8.2 laat Radouan Mriziga zich inspireren door een oude liefde: rap.

De zeven dansers zijn prachtig om te zien, in al hun overgave, ­diver­siteit en kleurrijke outfits. Samen met choreograaf ­Radouan Mriziga brouwden ze een fascinerende medley, vol rapflows en moves. Dat gebeurt vaak zonder muziek, terwijl ze steppend complexe ritmes creëren en daarbovenop rhymes citeren. Die ‘naakte’ aanpak legt de componenten van het genre bloot én be­nadrukt het unieke be­wegingsvocabularium.” (****, De Standaard)

Geselecteerd voor het Thetaerfestival 2019

Prijzen
Leerkracht : € 0
Leerling Middelbaar : € 6
Leeftijd 4de en 5de middelbaar
Extra

EXTRA!

Bij deze voorstelling hoort een voorbereidende workshop!
In deze workshop werken de dansdocenten met jullie rond rap, dé muziek van nu!
Verwacht je niet aan loeiharde muziek en veel obscene gebaren. Wel onderzoeken we alles wat rap uniek maakt: het ritme, de flow, de statements en de gebaren.
Al steppend creëren we ritmes en daarbovenop citeren we rhymes van The Notorious B.I.G tot Kanye West.
We gaan ook zonder muziek aan de slag en proberen zo de basiscomponenten van het genre bloot te leggen. Geen battles of showing off maar een wervelende rapmachine.

duur: 2 lesuren
kostprijs: 3 EUR per lln

plaats: op school in een grote ruimte
data: do 4 en vrij 5, ma 7, di 8 en wo 9 oktober
geef je voorkeurmomenten aan bij je reservatie.

choreografie, concept en vorm: Radouan Mriziga
met: Tars Couvreur, Amina Iddrisu, Mimbi Lubansu, Ebe Meynckens, Nick Van de Velde, Julie Van Minnebruggen en Sadie Vermeiren
Assistentie choreografie:  Maïté Jeannolinproductie: hetpaleis, fABULEUS en Moussem Nomadisch Kunstencentrum
coproductie: STUK /  met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, Leuven en Brussel.

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.