BEAT IT

Nevski Prospekt

vr 04/10/2019, 14U00
Stadsschouwburg

Vijf mensen schrijven zich in voor een programma over geweld.  Via verschillende levels wordt hun fysieke en mentale weerbaarheid getest. In een vreemde wereld die het midden houdt tussen een escaperoom en een tv-show raken de vijf steeds meer op elkaar aangewezen.
Een ballet van vallen en ontwijken, slaan en incasseren komt op gang.
In eerste instantie grappig, maar hoe lang blijft dat zo?
Wat begint bij een kleine misstap eindigt in een onophoudelijk grimmig gevecht.
Vanwaar komt al deze plotse agressie? En hoe kunnen ze uit deze waanzin ontsnappen voordat er slachtoffers vallen?

Geweld als entertainment is al een tijdje deel van ons bestaan geworden vooral in films en games, maar ook in het echte leven komen groepen mensen bij elkaar enkel en alleen om op elkaar te meppen en hun agressie kwijt te raken. Het besef dat elk van ons op een gegeven moment ongewild met geweld geconfronteerd kan worden wordt meer en meer dagelijkse realiteit.
Nevski Prospekt laat zich gefascineerd inspireren door dit fenomeen.

Spel, dans, slapstick en stunts vormen de hoofdingrediënten van 'Beat it', de nieuwe productie van Nevski Prospekt in coproductie met het Zwitserse dansgezelschap Kollektiv-F.

Door op bepaalde momenten in de voorstelling in te zoomen op de personages, verandert het perspectief van de kijker telkens opnieuw. Op de impact van een mep. Op de keuze die een bepaald personage had om het geweld misschien te vermijden. Of zelfs te stoppen.

In 'BEAT IT' wordt het publiek op die manier uitgedaagd telkens opnieuw een standpunt in te nemen.

Leeftijd 5de en 6de leerjaar
Extra

van en met: Gregory Caers, Anna Heinimann, Arne Sluiting, Ives Thuwis, Luzius Engel, Isza Orzelovska en Gytha Parmentier

in co -productie met Kollektiv-F (CH)

 

www.nevskiprospekt.be
Lesmappen