Screws (opgelet: gewijzigd aanvangsuur!)

Alexander Vantournhout

za 08/02/2020, 18U00
Site SVK
za 08/02/2020, 20U30
Site SVK

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Een bowlingbal wil aan het eind van een glanzende houten baan zoveel mogelijk kegels omver stoten. Maar wat als je de gebruikelijke omgeving wegdenkt? Screws zet de verhouding tussen lichaam en object op zijn kop. Voorwerpen worden vastgemaakt aan het lichaam en bieden grip. Ze helpen om de performers in evenwicht te houden of net niet. Met behulp van ijssteigers, bowlingballen en antizwaartekrachtschoenen tarten de dansers in Screws de regels van de fysica.

Geschoold in zowel hedendaagse dans als circus zet Alexander Vantournhout na het warm onthaalde Red Haired Men een volgende stap in zijn zoektocht naar het potentieel van fysieke limitaties en de relatie tussen performer en object. Samen met vijf dansers-acrobaten gidst hij je langs een parcours van microperformances: van korte solo’s en duetten tot puntige groepschoreografieën. De zes performers zetten je als toeschouwer in beweging, want deze locatievoorstelling neemt je mee op een parcours doorheen een bijzondere site.

Ook voor kinderen vanaf 12 jaar - staand publiek

PROGRAMMABLAD

De locatie is niet toegankelijk voor rolwagens.

Prijzen
Abo 10+ : € 11
Abo 5+ : € 12
-26 : € 12
+65 : € 14
Standaardtarief : € 15
Duur 1u
Extra

choreografie en circografie: Alexander Vantournhout / creatie en performance: Josse De Broeck, Petra Steindl, Emmi Väisänen, Hendrik van Maele, Alexander Vantournhout/Axel Guérin, Felix Zech / dramaturgie: Sébastien Hendrickx / choreografische hulp: Anneleen Keppens, Martin Kilvady / kostuums: Anne-Catherine Kunz / lichtontwerp: Tim Oelbrandt / coproducties: Vooruit, MA - Montbeliard, PERPLX, Circa / met dank aan Bauke Lievens, Maria Madeira, Veerle Mans, Lore Missine, Lien Vanbossele, Monuments Nationaux de France et Simon Pons-Rotbardt / met de steun van de Vlaamse regering

Inleiding om 17u30 en om 20u

 

www.alexandervantournhout.be
Persrecensies
bekijk ook

kabinet k

as long as we are playing

vr 03/04/2020, 20U00
Stadsschouwburg
dans familie

Bára Sigfúsdóttir

The Lover

za 25/04/2020, 17U00
dans