AMEN EN UIT

Nevski Prospekt

geannuleerd
ma 27/04/2020, 14U00
Stadsschouwburg, scène op scène
geannuleerd
di 28/04/2020, 10U00
Stadsschouwburg, scène op scène
geannuleerd
di 28/04/2020, 14U00
Stadsschouwburg, scène op scène

Twee oude wetenschappers delen samen een atelier vol oude machines en wiskundige berekeningen. Vanuit hun eigenzinnige centrum verbinden ze zich al decennia lang met de rest van het heelal. Dat jarenlange werk heeft geresulteerd in een wonderlijk kunstzinnige installatie, waar beide heren zelf een onderdeel van vormen. Maar op een dag gaat één van hen dood. Van nu af aan staat de achterblijver er alleen voor. Hun ingenieuze systeem loopt spaak. En hij mist zijn kompaan. Zijn hulp, zijn gezelschap, maar bovenal zijn vriendschap.

Dan komt het besluit om zijn vriend terug te halen. Met zijn dode collega aan zijn zijde zal hij een manier zoeken om alles terug te laten verlopen zoals het ooit was. Maar dat blijkt niet zo heel eenvoudig…

AMEN EN UIT gaat over verlies en hoe daarmee om te gaan. Over (h)echte vriendschap. Over de onuitputtelijke passie om de grootste dromen te verwezenlijken …

AMEN EN UIT is een fysieke, intieme en poëtische voorstelling voor een jong publiek die dit keer balanceert tussen komedie en thriller.

Deze voorstelling hadden we 2 seizoenen geleden ook te gast in de Stadsschouwburg, omdat er zoveel enthousiaste reacties waren van leerlingen en leerkrachten, hernemen we ze graag.
 

Duur 1 uur
Leeftijd 1ste en 2de leerjaar
Extra

met: Ives Thuwis  en Wim De Winne
regie: Gregory Caers

Deze voorstelling is een co-productie met Les Rotondes (Luxemburg), FFT (Düsseldorf) en TAK-Schaan (Liechtenstein) en kwam tot stand met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, Bronks, CC De Herbakker (Eeklo) en Schouwburg Kortrijk.