Birdsong

Project van Hendrik Willemyns (Arsenal)

tickets
do 05/03/2020, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Hendrik Willemyns (Arsenal) is niet voor één gat te vangen. De muzikant heeft na het succes van zijn film Dance Dance Dance alweer een nieuw project klaar. Gezwind boog hij zich over de vraag hoe muziek ontstaat en evolueert. Hoe komt het dat meer en meer muziekwinkels verdwijnen en muzikanten moeten vechten om aandacht en zich als het ware muzikaal moeten prostitueren?

Vanuit die vragen verzamelde Hendrik met bevriende kunstenaars tientallen gedichten en illustraties, die hij bundelde in Room of Imaginary Creatures. Dit boek vormde ook de basis voor het scenario van zijn nieuwe film. Birdsong gaat over de harde wereld van een jonge poetsvrouw in Tokio, die ervan droomt om via de plaatselijke The Voice een muziekcarrière uit de grond te stampen. Haar droom verandert echter snel in een nachtmerrie, want ze betreedt de duistere onderwereld van de muziekindustrie.
Hendrik brengt met Paulien Mathues het verhaal tot leven tijdens dit Birdsong-filmconcert, waar het boek, de film en de muziek samenkomen.

BEKIJK: Hendrik Willemyns (Arsenal) over nieuw project 'Birdsong': "In de muziek moet je risico's nemen, weer gevaarlijk zijn"

i.s.m. De Casino Concertzaal - zittend concert

Prijzen
Abo 10+ : € 23
Abo 5+ : € 23
-26 : € 23
+65 : € 23
Standaardtarief : € 26
Extra

met: Hendrik Willemyns en Pauline Mathues

bekijk ook

TG Vagevuur & Brussels Experimental

UB-29

di 07/01/2020, 20U00
Stadsschouwburg
muziek

Nadar Ensemble

AudaCity

za 30/05/2020, 14U00
Museumtheater, Zwijgershoek
muziek