Het verhaal van de 2 Meter Sessies

Histrylogie

tickets
wo 02/10/2019, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

In de jaren tachtig was van MTV Unplugged nog geen sprake. Rockbands rockten hun rock op vol volume in bomvolle stadions en afgeladen concertzalen. Tegen die stroom in zette Jan Douwe Kroeske in 1987 de deur van zijn radiostudio open voor grote artiesten om de grove parels uit hun repertoire te herscheppen tot intieme, akoestische versies. 2 meter sessies was geboren en niet veel later bleek dit succesvolle concept ook op tv een muzikale verademing.

2 Meter Sessies

Ruim vijftienhonderd sessies met de allergrootsten volgden: Blind Melon, Counting Crows, J.J. Cale, Radiohead, Foo Fighters, R.E.M., Bush, Nirvana, Joe Jackson, Crowded House, Coldplay, maar ook Anouk, Milow, Triggerfinger, The Scene, K's Choice, Boudewijn de Groot en The Scabs kregen de mogelijkheid om hun fans een inkijk te geven in hun creatieve proces.

Samen met Johannes Verschaeve van The Van Jets en Roland Van Campenhout vertellen Jan Douwe Kroeske en Jan Hautekiet het verhaal van meer dan 30 jaar opmerkelijke ontmoetingen, grappige herinneringen en ontroerende momenten.

i.s.m. De Casino Concertzaal

Prijzen
Abo 10+ : € 13
Abo 5+ : € 13
-26 : € 13
+65 : € 13
Standaardtarief : € 16
Extra

Jan Douwe Kroeske: verteller
Johannes Verschaeve (zang, gitaar), Roland Van Campenhout (zang, gitaar), Jan Hautekiet (keys), Esther Lybeert (zang, percussie), Maarten Flamand (gitaar), Bart Van Lierde (bas), Ron Reuman (drums)

bekijk ook

Maaike Cafmeyer, Ineke Nijssen e.a.

Soirée Décolletée – Vrouwen zingen Drs. P

ma 25/11/2019, 14U00
Stadsschouwburg
muziek matinees

Slow Pilot plays Jeff Buckley

25 years of Grace, a live rockumentary

di 26/11/2019, 20U00
Stadsschouwburg
muziek

Stijn Van de Voorde

For Those About To Rock: I Salute You (dernière)

wo 01/04/2020, 20U00
Stadsschouwburg
theater muziek