Mining Stories

Silke Huysmans/Hannes Dereere

tickets
di 05/05/2020, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Op 5 november 2015 breekt een dam met giftig mijnafval in de bergen van de Braziliaanse mijnprovincie Minas Gerais. Een verwoestende modderstroom veegt verscheidene dorpen van de kaart. In een regio waar drie op vier mensen in de mijnindustrie werken, voelt de ramp aan als een tabula rasa.

De Brusselse theatermaakster Silke Huysmans groeide op in Minas Gerais, op enkele kilometers van de plek waar de ramp plaatsvond. Na twintig jaar keert ze samen met Hannes Dereere terug om er met inwoners in gesprek te gaan en de gevolgen van de ramp van dichtbij mee te maken. Terug in Europa verbreden ze hun blik op de gebeurtenis met interviews.

De documentaireperformance Mining Stories is geen detectiveverhaal of reconstructie van de ramp, maar een intrigerende reis doorheen een kluwen van persoonlijke verhalen en verschillende thema’s zoals herinnering, politiek en religie.

Portugees, Engels en Nederlands gesproken - Engels boventiteld

Prijzen
Abo 10+ : € 10
Abo 5+ : € 11
-26 : € 11
+65 : € 13
Standaardtarief : € 14
Extra

van: Hannes Dereere, Silke Huysmans / performance: Silke Huysmans / dramaturgisch advies: Dries Douibi / technische ondersteuning: Christoph Donse / decor: Frédéric Aelterman, Luc Cools / Portugese transcriptie: Luanda Casella, Miguel Cipriano / productie: Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Bâtard Festival / coproductie: KAAP / met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, Sabam For Culture / met dank aan alle gesprekspartners

Inleiding om 19u30

 

www.campo.nu
Persrecensies
bekijk ook

BERLIN

True Copy

do 09/01/2020, 20U00
Stadsschouwburg
theater

De Nwe Tijd

Heimat 3 – How To Build A Home

di 17/03/2020, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Het Kwartier/Freek Mariën ism Villanella

THE WETSUITMAN

za 04/04/2020, 20U00
Stadsschouwburg
theater jong geweld