True Copy

BERLIN

do 09/01/2020, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Of een ticket te veel?  Gebruik onze ruilbox!
openen

Op 6 mei 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van Geert Jan Jansen. Ze stoten er op meer dan 1600 werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Opmerkelijk detail: het merendeel ervan blijkt geschilderd door een Nederlander. Jansen wist gedurende meer dan twintig jaar de kunstwereld op te lichten. Vandaag hangen er in musea wereldwijd nog steeds enkele werken waarvan niemand vermoedt dat ze eigenlijk van hem komen.

Na BERLINs Perhaps All The Dragons …, bij ons te gast in 2017, waarin Jansen al eens opdook als een van de dertig verhalenvertellers, staat hij in True Copy centraal. In dit nieuwe luik binnen de Horror Vacui-reeks toont BERLIN het interne radarwerk van een man die in de schaduw van de grote meesters doorheen de jaren aan zijn ambacht schaaft. Zo legt BERLIN de hypocrisie binnen de kunstwereld bloot, maar toont ze ook het universele verhaal van iemand die zich staande tracht te houden binnen een web van leugens. Of zijn het variaties op de waarheid?

"De enige die nooit erkenning krijgt is de vervalser. Tenzij hij ontmaskerd wordt." - Geert Jan Jansen in Perhaps All The Dragons

True Copy is geselecteerd voor het TheaterFestival 2019.

PROGRAMMABLAD

Prijzen
Abo 10+ : € 11
Abo 5+ : € 12
-26 : € 12
+65 : € 14
Standaardtarief : € 15
Duur 1u20
Extra

concept en regie: BERLIN (Bart Baele, Yves Degryse) / met: Geert Jan Jansen / assistent Geert Jan Jansen: Luk Sponselee / camera: BERLIN, Dirk Bosmans, Geert De Vleesschauwer, Jessica Ridderhof / montage: BERLIN, Geert De Vleesschauwer, Fien Leysen / scenografie: BERLIN, Ina Peeters, Manu Siebens / compositie muziek en mixing: Peter Van Laerhoven / livemixing: Arnold Bastiaanse of Hans De Prins / piano: Govaart Haché / cello: Katelijn Van Kerckhoven / coproductie: deSingel, le CENTQUATRE, Het Zuidelijk Toneel, Brighton Festival, C-TAKT, Theaterfestival Boulevard, PACT Zollverein / met de steun van de Vlaamse Overheid, de Belgische Tax Shelter-maatregel

Inleiding om 19u30

Na de voorstelling ook zo de behoefte om je hart te luchten? Kom dan na True Copy biechten in De Biechtstoel, een installatie van de Zendelingen.

www.berlinberlin.be
Persrecensies