Race (van David Mamet)

ARSENAAL

tickets
di 19/11/2019, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

R A C E:

1.     Snelheidswedstrijd
2.     Engels voor ‘ras’

In tegenstelling tot bij planten en dieren komen bij de mens nergens genetisch scherp te onderscheiden groepen voor. Biologisch gezien, bestaat er binnen de Homo Sapiens slechts één ras: het menselijke. De mens is een diersoort, vooral bekend om zijn oorlogszucht en speelvermogen.

Johan Dehollander, Aminata Demba, Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Dirk Van Dijck onderzoeken in Race hoe ze zich als spelende dieren kunnen verhouden tegenover de gelijknamige tekst van de toneelschrijver David Mamet.

In dat stuk nemen twee ervaren advocaten de verdediging van een rijke en beroemde man op zich die ervan beschuldigd wordt een jonge vrouw verkracht te hebben. En dan is er ook nog een jonge advocaat-stagiaire, die nog maar net met hen samenwerkt. Je volgt deze vier personages in de voorbereiding van deze complexe zaak. Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier.

Prijzen
Abo 10+ : € 11
Abo 5+ : € 12
-26 : € 12
+65 : € 14
Standaardtarief : € 15
Extra

tekst: David Mamet / van en met: Johan Dehollander, Aminata Demba, Aurelie Di Marino, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven, Dirk Van Dijck / scenografie: Stef Stessel / kostuums: Lieve Pynoo / productie: ARSENAAL/LAZARUS / coproductie: Perpodium / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel

Inleiding om 19u30

www.arsenaallazarus.be
bekijk ook

LAZARUS

De wereld redden

wo 18/12/2019, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Rataplan

Een jihad van liefde

di 04/02/2020, 20U00
Stadsschouwburg
theater

De Nwe Tijd

Heimat 3 – How To Build A Home

di 17/03/2020, 20U00
Stadsschouwburg
theater