ARCHIPEL

za 30/03/2019 - zo 07/04/2019
Diverse locaties

Lente in boekenland van 30 maart tot 7 april 2019.
Daar komt ARCHIPEL, een literair festival dat de letteren laat bloeien!

Wereldboekendag is een evenement dat sinds 1995 jaarlijks op 23 april wordt georganiseerd door UNESCO ter promotie van lezen, publicatie- en auteursrechten. In 1998 haakten ook de boekhandelaars in Sint-Niklaas, samen met het cultuurcentrum en tal van andere cultuurpartners, hun initiatief hieraan vast.

Archipel is sindsdien de vlag waaronder het Sint-Niklase literaire weekend vaart. Door de jaren heen groeide het weekend uit tot een heuse week die bol staat van lezingen, workshops, voorstellingen en activiteiten.

In 2019 schuift Archipel op richting de ‘letterlijke’ lente: van 30 maart tot 7 april ontluikt er heel wat in Sint-Niklaas.

 

BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

 

* Toegevoegd aan het programma:

vr 29 maart, 20u, WARP: Opening expo Een zwemmer is een ruiter, met werk van Vanessa Daws, Silvie De Burie en Wesley Meuris.

* Klik HIER voor het volledige programma van De Standaard Boekhandel

* Wijzigingen:

zo 31 maart, 15u: Voorstelling boek Kindsoldaat van Oscar Van den Boogaard is geannuleerd wegens dubbele boeking van de auteur in kwestie.

zo 7 april, 10u: Yvan De Maesschalck neemt geen deel aan het panel.

 

Partners
De Bib, CC Stadsschouwburg, De Foyer, WARP, Boekhandel 't Oneindige Verhaal, Standaard Boekhandel, Singeling, Davidsfonds, Anfiteatro, CC Boontje, vzw Solied, Sintur 9100 Pasar, Huisvandemens, Welzijnshuis, Masereelhuis.

Coördinatie:
De Bib | 03 778 34 00 | bibliotheek@sint-niklaas.be