De Plutomobiel

CC Sint-Niklaas / JOS vzw / Pluto vzw

ma 22/07/2019 - vr 02/08/2019

Deze zomer rijdt de Plutomobiel opnieuw uit in Sint-Niklaas. In en rond deze bakfiets maken kinderen via creatief spel kennis met verhalen, theater, dans, muziek, beeld en film.

De Plutomobiel is een kunsteducatief vakantieproject voor kinderen dat het cultuurcentrum Sint-Niklaas, Jos vzw en Pluto vzw samen ontwikkelden. Ervaren begeleiders rijden met een bakfiets langs pleintjes waar kinderen buiten spelen en brengen kunsteducatie tot bij hen op de schoot. Aan de hand van een creatief spelhandboek én materialen in de bakfiets doen ze verschillende kunstzinnige activiteiten.

De Plutomobiel richt zich tot kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het project tracht kinderen te bereiken die niet zo makkelijk hun weg vinden naar het reguliere vrijetijdsaanbod. Via de Plutomobiel maken zij op een laagdrempelige manier kennis met kunsteducatieve vrijetijdsbesteding en verwerven zo verschillende culturele competenties.

De Plutomobiel fietst de laatste twee weken van juli en augustus naar verschillende pleintjes in Sint-Niklaas. De activiteiten vinden telkens plaats tussen 14 en 17 uur en zijn gratis. Inschrijven is niet nodig.

Wanneer we naar welk pleintje rijden, vind je binnenkort hier terug.

Leeftijd 6 tot 12 jaar