Film - Brammetje Baas

Anna van der Heide - 2012

ma 04/02/2019, 09U30
Stadsschouwburg
ma 04/02/2019, 13U30
Stadsschouwburg

Brammetje Baas kan een heleboel dingen. Hij kan drummen op tafel, hoger springen dan papa en wel drie meisjes op de kar trekken. En hij heeft een plakboek waarin hij zijn favoriete uitvindingen verzamelt. Er is eigenlijk maar één ding dat Brammetje niet goed kan: stil zitten. Dat kan wel eens problemen geven, op school en thuis. Zeker als er weer een vaas met bloemen of een bord spaghetti aan diggelen gaat.

Brammetje Baas is een verademing in een tijd waar heel wat kinderen een stempel opgeplakt krijgen. De term ADHD wordt in de film nooit bij naam genoemd, maar wel perfect geïllustreerd. “Mijn hersenen zitten nooit stil. En daarom ik ook niet, denk ik.” zegt Bram.

Brammetje baas is een positieve film met veel respect voor geduldige ouders en heel veel liefde voor een bijzonder kind. Want ook al is hij nog zo druk, het is moeilijk om niet dol te zijn op Brammetje! De film brengt een klein verhaal dat grote thema’s niet schuwt. De film visualiseert tal van Brammetjes gedachten aan de hand van verrassend mooie knutselanimaties. Ook de voice over waarbij hij beschrijft wat hij zoal ziet, is ontroerend en herkenbaar.

Duur 83 min.
Leeftijd 1ste en 2de leerjaar
Extra

Nederlands gesproken