Download de KURIEUS app!

Herontdek de creatieve stad

ma 15/10/2018 - ma 30/09/2019
Grote Markt

KURIEUS naar Sint-Niklaas?

Herontdekt de creatieve stad dankzij de nieuwe interactieve stadsapp!

Ontdek op eigen houtje - of in groep - lokale kunst/cultuurorganisaties en creatieve vrijplaatsen in de stad of laat je gidsen door middel van thematische routes of door de ogen van enkele lokale creatives.

Ooit al een gigantisch kunstwerk van Nick Ervink gezien?
Stadsgeluidkunst, hoe in godsnaam klinkt dat?! (mooi)
En waar zitten die creatieve hotspots hier eigenlijk?

Ga op stap met de KURIEUS app en herontdek creatief Sint-Niklaas in swipeformaat!

De app vertrekt vanuit een kaart van de stad, verschillende pinpoints geven de creatieve hotspots van de binnenstad aan. Ieder kan op eigen houtje de lokale kunst/cultuurorganisaties en creatieve vrijplaatsen in de stad ontdekken, maar de gebruiker kan er ook voor kiezen zich te laten gidsen via thematische routes. Op deze manier herbeleef je de stad via geluid (de Sonar geluidskunstroute) of bekijk je ze door de ogen van enkele lokale creatives. Met Kurieus wordt je smartphone dus veel meer dan een gids, de app biedt ook pak extra info & beleving.

Sonar Soundlab bijt in 2018 de spits af met zijn themaroute. De stad en CC Sint-Niklaas wil graag ook andere organisaties uitnodigen om diverse routes te ontwikkelen binnen de app.

Er is de ambitie om op eenvoudige manier een nieuw kunstwerk of route toe te voegen, zo blijft Sint-Niklaas steeds Kurieus naar de app!

Hier vind je meer info over de Kurieus-app!