Vuil Vel

HET GEVOLG

ma 21/01/2019, 14U00
Stadsschouwburg
di 22/01/2019, 10U00
Stadsschouwburg
di 22/01/2019, 14U00
Stadsschouwburg

Toen prins Varken haar van dichtbij kon bekijken, zag hij pas echt hoe mooi en begeerlijk zijn jonge bruid was. Hij kwijlde van vreugde. Walmend en vunzig als hij was, sprong hij om haar heen. Hij ging zich te buiten aan allerlei handtastelijkheden. Hij krabbelde met zijn modderige poten en wroette met zijn snotterige neus om zijn jonge bruid duidelijk te maken hoezeer hij haar begeerde.

Uit: Beest in Bed – Koning Varken

 

Vuil Vel is een ruige theatervoorstelling voor jongeren, gebaseerd op de boeken Vuil Vel en Beest in Bed van Marita de Sterck.

Drie acteurs en één muzikante nemen enkele volkssprookjes onder de loep.

Ze laten zich inspireren door het verhaal van De Schone en het Beest. Ze snuffelen en graaien in de oeroude versies en gooien Disney’s ‘Belle’ al snel overboord. Weg met braaf! Geen gruwel wordt vermeden en de grenzen van de erotiek worden afgetast. Rauwe rock’n roll dus!

Tevens geven ze een inkijk in het maakproces van een voorstelling, en in het bijzonder in de intensiviteit waarin onderlinge verhoudingen ontstaan en zich ontwikkelen. Ruzies kunnen kletteren, meningen worden levensnoodzakelijke wetten. Vriendschappen lijken zeer hecht, maar tegelijkertijd groeit voor elk individu de drang om gezien en gehoord te worden.

Kortom: een wereld waarin pubers zich herkennen.

 

Prijzen
leerlingen : € 6
Leeftijd 3de en 4de middelbaar
Extra

tekst, spel en muziek: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Martine de Kok en Brent Van Decraen
muziekcompositie: Martine de Kok
coach: Stefan Perceval
vrij naar de boeken Vuil Vel en Beest in Bed van Marita de Sterck

 

VOORBEREIDENDE WORKSHOP
Twee lesuren gaat Marit Stocker, Stromingsmedewerker van HETGEVOLG, aan de slag met de leerlingen rond de thematiek van de voorstelling. De tafels en stoelen gaan aan de kant. De leerlingen werken op een laagdrempelige en plezierige manier rond de vragen en scènes uit het stuk aan de hand van verschillende theateropdrachten.
Vertrekkende vanuit de gedachten en ervaringen van de leerlingen zelf, maken we scènes over anders zijn, grenzen aan geven en vooroordelen. Door de persoonlijke aanpak zorgt de workshop voor een grotere betrokkenheid van de leerlingen bij de voorstelling.
in een groot lokaal, op school
kostprijs: 3 EUR per leerling
data: di 15, do 17 en vrij 18/1
Interesse?
Geef het aan op je inschrijvingsformulier.

 

 

www.hetgevolg.be