Mikado Remix

Louis Vanhaverbeke / CAMPO

di 25/09/2018, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Een van de meest gegoogelde vragen is How to be normal? We willen allemaal zo normaal mogelijk zijn, maar hoe definieer je dat? Psychologische handboeken brengen de afwijkingen in kaart, maar over de norm blijven ze vaag.
Vaak heeft onze drang om normaal te zijn niets te maken met wat zich echt aan onze binnenkant afspeelt, maar met ons verlangen naar sociale inclusie. We willen erbij horen, deel uitmaken van het geheel, geaccepteerd worden. Genormeerd worden geeft ons rust, laat ons in de pas lopen.
In zijn nieuwe voorstelling onderzoekt Louis Vanhaverbeke de grenzen van de normaliteit. Die zijn even figuurlijk als letterlijk. We bouwen isoleercellen, gevangenissen en scholen om het normale te begrenzen en onszelf van de ander te kunnen onderscheiden. Maar wat scheidt de veilige ruimte van de potentieel gevaarlijke ruimte? Wie bepaalt wat binnen of buiten de muren thuis hoort?
Vanhaverbeke - bricoleur bij uitstek - stouwt de scène dit keer vol met Herashekkens, opslagdozen en een plonkast. Hij bouwt, boort en stapelt, terwijl hij muzikaal probeert uit te kienen wat hem dwars zit. Aan de hand van zijn DIY-constructies verruimtelijkt hij zijn binnenwereld, opent hij deuren waar er voorheen alleen grenzen waren, vensters waar je tot voor kort alleen spiegels zag.

Prijzen
Standaardtarief : € 14
+65 : € 13
-26 : € 12
Abo 5 extra : € 12
Abo 10 extra : € 11
-21 : € 9
Duur 60min
Extra

van & met: Louis Vanhaverbeke
dramaturgie: Dries Douibi
videografie: Freek Willems
productie: CAMPO
coproductie: Kunstenfestivaldesarts 2018, Beursschouwburg & le phénix, scène nationale Valenciennes, european creative hub

IN ENGLISH

Bauke Lievens sprak met Louis Vanhaverbeke voor het Circus Magazine over ambacht, objecten en zijn liefde voor het prutsen: lees meer: http://www.circuscentrum.be/artikels/het-ambacht-van-het-gepruts-een-gesprek-met-louis-vanhaverbeke/

EXTRA

Na de voorstelling zin om je hart te luchten? Kom dan biechten in De Biechtstoel, een installatie van de Zendelingen.

www.campo.be
Persrecensies
bekijk ook

fABULEUS

Passing the Bechdel Test

vr 26/04/2019, 20U00
Stadsschouwburg
jong geweld