De Meester en Margarita

Laika & Theater FroeFroe

vr 16/11/2018, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Er was eens een goed georganiseerde stad waar de burgers veilig en welvarend waren. Het was er goed wonen, maar een eigen mening hebben kon gevaarlijk zijn. In die stad begint een mooie en waarachtige liefde tussen Margarita en haar geliefde schrijver, de meester. Maar tot grote wanhoop van Margarita verdwijnt de meester plots spoorloos. Tegelijkertijd zaaien de duivelse professor Woland en zijn vrolijke trawanten oncontroleerbare chaos en jagen alle burgers de stuipen op het lijf.

‘De Meester en Margarita’ is een cultroman die de Russische schrijver Boelgakov in één klap wereldberoemd maakte – zij het vele jaren na zijn dood. Het verhaal bestaat uit meerdere lagen die op ingenieuze wijze vervlochten zijn: het is een boek-in-een-boek en zoveel meer. Laika en Theater FroeFroe bewerken de roman tot een brandend actuele satire met een knipoog naar het Faust-verhaal en de Bijbel, waarin met hypocrieten, opportunisten en lafaards de vloer wordt geveegd. Maar waarin de onbaatzuchtige liefde waarvoor moed nodig is, overeind blijft.

De Meester en Margarita is een visueel spectaculair verhaal dat door een grote cast uitstekende acteurs en poppenspelers pakkend en in sneltreinvaart op de scene wordt gezet.

Prijzen
Standaardtarief : € 15
+65 : € 14
-26 : € 12
Abo 5+ : € 12
Abo 10+ : € 11
-21 : € 9
Duur 90 min
Extra

tekst: Jo Roets en Greet Vissers (naar Boelgakov)
regie: Marc Maillard en Jo Roets 
spel: Benny Ceuppens, Lien De Graeve, Dries De Win, Gert Jochems, Adina Mc Pherson, Filip Peeters, Annelore Stubbe  muziek:  Bert Bernaerts

froefroe.be

www.laika.be
Persrecensies