Zvizdal

BERLIN

di 28/05/2019, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène
wo 29/05/2019, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Van 2011 tot 2016 volgt BERLIN een koppel uit de spookstad Zvizdal

Tsjernobyl, 26 april 1986. Zo een negentig steden rond de stad Pripyat worden geëvacueerd. Door het mislukken van een kernproef neemt het leven van de inwoners een drastische wending. Ze verlaten hun huizen om nooit meer weer te keren.

Leven in een spookstad

Het echtpaar Pétro en Nadia, geboren en getogen in Zvizdal, weigert de evacuatie en verkiest in het dorp te blijven. Een spookdorp. Alle bekenden zijn verdwenen. Alleen hun geplunderde huizen getuigen van een voormalige bedrijvigheid: versteende plaatsen, overwoekerd door de natuur die opnieuw vrij spel krijgt.

Vijf jaar lang reisde BERLIN naar Tsjernobyl om telkens een tijd met Pétro en Nadia door te brengen en hun leven te volgen. Een leven zonder stromend water, elektriciteit, telefoon of post. Het resultaat van dit project is een filmisch portret over eenzaamheid, overleving, armoede, hoop en liefde tussen twee oudere mensen met rondom hen het kleurloze, geurloze, maar permanente stralingsgevaar.

 

AANDACHT!
wo 29 mei heeft in de stad om 19u ook de openingsceremonie van de Special Olympics plaats, wat consequenties heeft voor de bereikbaarheid van onze schouwburg indien je met de wagen komt.
De Schouwburgparking is om die reden niet toegankelijk. De beste optie is wellicht de parkings aan het station, die je via de Singel kan bereiken.
Andere alternatieven (en de bereikbaarheid van deze parkings) vind je terug op de website van de Special Olympics:  
https://www.special-olympics.be/nl/parking/ Er wordt ook een shuttlebus ingelegd van het Waasland Shoppingcenter naar de Grote Markt, handig voor wie vanuit het zuiden het centrum wil bereiken.

Prijzen
Standaardtarief : € 15
+65 : € 14
-26 : € 12
Abo 5+ : € 12
Abo 10+ : € 11
Duur 75 minuten
Extra

met: Nadia en Pétro Opanassovitch Lubenoc / concept: Bart Baele, Yves Degryse, Cathy Blisson / scenografie: Manu Siebens, Ina Peeters, BERLIN / interviews: Yves Degryse, Cathy Blisson / camera en montage: Bart Baele, Geert De Vleesschauwer / geluidsopnames: Toon Meuris, Bas de Caluwé, Manu Siebens, Karel Verstreken / tolk: Olga Mitronina / soundtrack en mixing: Peter Van Laerhoven / coproductie: Het Zuidelijk Toneel, PACT Zollverein, Dublin Theatre Festival, LE CENTQUATRE, Kunstenfestivaldesarts, Brighton Festival, BIT Teatergarasjen – House on Fire, Künstlerhaus Mousonturm Frankfurt am Main, Theaterfestival Boulevard, Onassis Cultural Centre / met de steun van: de Vlaamse overheid.

Inleiding om 19u30

Na de voorstelling ook zo de behoefte om je hart te luchten? Kom dan na Zvizdal biechten in De Biechtstoel, een installatie van de Zendelingen.

www.berlinberlin.be
Persrecensies