Vuur

het nieuwstedelijk

di 07/05/2019, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

23 januari 1974. Er breekt brand uit op het college van Berkenbos in Heusden-Zolder. Drieëntwintig jongens in de slaapzaal van het internaat laten het leven. Niet enkel de regio, maar het hele land wordt in diepe rouw gedompeld.

Theatermaker Christophe Aussems interviewde eenenveertig jaar later overlevenden, hulpverleners en nabestaanden van de ramp. In Vuur reconstrueert hij het pijnlijke verleden en onderzoekt hij hoe deze traumatische gebeurtenis vandaag nog nazindert. Hoe geef je acuut verlies een plaats? Hoe bepaalt zo een ramp je verdere leven? Hoe geef je er betekenis aan? Hoe maak je verdriet leefbaar?

Acteur Jonas Van Thielen is een krak in transformeren. In Vuur zet hij zijn talent subtieler en meeslepender dan ooit in. Huismuzikant Bert Hornikx en Astronaute-frontvrouw Myrthe Luyten brengen livemuziek die soms snijdt, maar des te vaker troost.

Prijzen
Standaardtarief : € 14
+65 : € 13
-26 : € 11
Abo 5+ : € 11
Abo 10+ : € 10
Duur 2u
Extra

Inleiding om 19u30

regie en tekst: Christophe Aussems / spel: Jonas Van Thielen / muziek: Bert Hornikx, Myrthe Luyten / tekst en dramaturgie: Els Theunis / geluidsontwerp: Stefan De Reese

www.nieuwstedelijk.be
Persrecensies