De broers Geboers

Compagnie Cecilia / Arne Sierens

di 02/04/2019, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Marnix Geboers komt uit de gevangenis. En het ziet er niet goed uit. Zijn vrouw is nu met een andere man, zijn moeder ligt in het ziekenhuis en zijn jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel. Wanneer vader André na jaren totaal onverwachts opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij Marnix de stoppen door. Gelukkig is er nog de moedige mémé die de boel recht probeert te houden.

Theatermaker Arne Sierens sprokkelde in volkswijken ware getuigenissen bijeen en schreef met De broers Geboers een straffe serie ‘aantekeningen uit het ondergrondse’. Hij schetst een raak portret van een marginaal gezin dat door deze moderne maatschappij zonder ophouden in de zak wordt gezet. Haast twintig jaar na de eerste opvoering blijft De broers Geboers razend actueel.

PROGRAMMABLAD

Prijzen
Standaardtarief : € 15
+65 : € 14
-26 : € 12
Abo 5+ : € 12
Abo 10+ : € 11
Duur 2.15 uur
Extra

tekst en regie: Arne Sierens / spel: Wouter Bruneel, Sebastien Dewaele, Tania Van der Sanden, Tom Ternest, Wim Willaert / scenografie: Guido Vrolix / met de steun van: de Vlaamse overheid, Stad Gent

Inleiding om 19u30

www.compagnie-cecilia.be
Persrecensies