Oorlog en terpentijn

Needcompany/Jan Lauwers

di 18/12/2018, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van schrijver Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude schriften. Jarenlang durfde Hertmans die niet te openen, tot hij het wél deed en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door armoedige kinderjaren, gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in WOI en een jonggestorven grote liefde. In zijn verdere leven zette hij zijn verdriet om in stille schilderkunst. Hertmans’ fascinatie voor het leven van zijn grootvader bracht hem uiteindelijk tot het schrijven van de aangrijpende roman Oorlog en terpentijn.

Jan Lauwers bewerkte dit meeslepende epos tot een intense vertoning over de opkomst van de industrialisering, het geweld van de Groote Oorlog, de liefde, het geluk, het verdriet en de geheimen van een mensenleven, op een compositie van Rombout Willems en met Viviane De Muynck in een hoofdrol.

Programmablad Oorlog en terpentijn

Prijzen
Standaardtarief : € 18
+65 : € 17
-26 : € 15
Abo 5+ : € 15
Abo 10+ : € 14
Duur 2 uur
Extra

regie en bewerking: Jan Lauwers / tekst naar: Stefan Hertmans / muziek: Rombout Willems / met: Viviane De Muynck, Benoît Gob, Grace Ellen Barkey, Sarah Lutz, Romy Louise Lauwers, Elik Niv, Maarten Seghers, Yonier Camilo Mejia, Alain Franco, Simon Lenski, George van Dam / coproductie: Toneelhuis, Festival de Marseille, Provincie West-Vlaanderen / met de steun van: Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid, de Vlaamse overheid

Inleiding om 19u30

www.needcompany.org
Persrecensies