Passages VI

Trio Goeyvaerts e.a.

zo 17/02/2019, 14U00
SteM, Zwijgershoek

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Een speedfestival voor de concertganger op zoek naar diepgang.

Oud en nieuw, slaan en zalven. Even uit de comfortzone gehaald worden om daarna te genieten van delicieuze patisserie. Dit jaar staan muzikale robots naast twee meesterwerken uit de renaissance, machines naast mensen. Tijdloos naast tijdloos?

Logos, het collectief dat onder de bezielende leiding van Godfried-Willem Raes al 50 jaar de muzikale speerpunt van Vlaanderen is, palmt het Museumtheater in. Logos brengt verschillende van zijn ‘robots’ uit het bijna 100-koppige Logos Robotorkest mee en laat ze met elkaar en met de mens in interactie gaan. Is de robot virtuozer dan de mens, zal de robot onze intelligentie straks overtroeven? We are the Robots …or not?

De meest tot de verbeelding sprekende ruimte in het SteM is het Breigoedatelier. Een stille getuige van wat ooit een gonzende activiteit in Sint-Niklaas was. Tussen alle machines gaat luitspeler Jurgen De bruyn samen met Yannick Willox in de voorstelling Micro/kosmos een ontmoeting tussen micro’s, een monoluidspreker en gesponnen draden aan.

Uw gastheer, het Goeyvaerts Strijktrio, brengt een werk dat hij in juni 2018 in Dundalk (Ierland) bracht. Plainsound String Trio KLANG auf Schön Berg La Monte Young van Wolfgang von Schwienitz is een bedwelmend akoestisch klanklandschap waar je als luisteraar het gevoel van tijd volledig zal verliezen. Het concert was ook te horen op BBC Radio 3.

Cappella Pratensis sluit af met het Miserere en Praeter Rerum van Josquin Desprez. Zij brengen facsimiles van deze topwerken uit het begin van de 16de eeuw mee en zingen rond een centraal koorboek. Waan je dit keer in een andere machine: de teletijdmachine.

BEKIJK het schema hier

Prijzen
Standaardtarief : € 23
+65 : € 22
-26 : € 20
Abo 5+ : € 20
Abo 10+ : € 19
www.stringtrio.net/