De Groote Oorlog in Muziek, Woord en Beeld

VOS Vlaamse Vredesorganisatie

za 13/10/2018, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Een beklijvend tweeluik over de Groote Oorlog, in samenwerking met VOS Vlaamse Vredesvereniging onder de leiding van dirigent Rik Ghesquière.

Moeder zonder meer

Een ode aan dichters en schrijvers langs weerszijden van het front, geschreven door Luc Vanhauwaert. Aan zij die schreven en achterbleven. Van de Groote Oorlog en alle oorlogen die erop volgden. Acteur Frank Verdru laat die taal bezit van hem nemen op een compositie van Piet Swerts. Het werk is geschreven voor een ensemble met klarinetsolo van de begenadigde Eddy Vanoosthuyse.

Brieven van de ziel: Frontscènes uit de Groote Oorlog

Jurgen de Pillecyn brengt authentieke teksten en brieven van de frontsoldaten tot leven. In eenvoudige woorden of verzen zien we het uitzichtloos lijden, de vernietiging van mens en landschap en voelen we het verlangen naar huis. Een instrumentaal ensemble geeft een muzikale evocatie van de teksten, ondersteund door kinderkoren die stem geven aan de kleinsten én hun vaders die op het front vochten.

Klik hier voor de andere WOI-activiteiten

Prijzen
Standaardtarief : € 15
+65 : € 14
-26 : € 12
Abo 5+ : € 12
Abo 10+ : € 11
Extra

uitvoering: Rik Ghesquière / solisten van het Brussels Philharmonic met o.a. Piet Swerts (piano) en Eddy Vanoosthuyse (klarinet) / Sint-Niklase kinderkoren

 

www.vosnet.org