(v)

De Nwe Tijd

tickets
za 16/03/2024, 20U00
Stadsschouwburg

Met welke verwachtingen begin je aan je volwassen leven en met welke verwachtingen confronteert de maatschappij je vervolgens?

Heb je ergens spijt van? 
Wat zou je anders in je leven hebben willen doen? 
Hoe zou je mij hebben opgevoed als ik een jongen was geweest? 

In geen eeuw is er zoveel veranderd in het leven van een vrouw als in de afgelopen honderd jaar. En daarmee is het leven van iedereen veranderd. Op het gebied van werk, maatschappelijk aanzien, seksualiteit en ouderschap is in een paar generaties bijna alles anders geworden. In zo’n rap tempo dat we soms bijna vergeten waar we vandaan komen. Hoeveel van wat wij nu voelen en meemaken is gevormd door de geschiedenis? En welke verhalen en voorbeelden nemen we mee naar morgen?

In 2013 trokken de makers van Heimat naar hun ouders en grootouders voor een ultiem keukentafelgesprek. Met een camera erbij stelden ze hen vragen over het leven, de liefde, werk en spijt. Nu, tien jaar later, brengt regisseur Freek Vielen vijf actrices bijeen om diezelfde vragen aan hun moeder te stellen in een ontroerende, grappige en persoonlijke voorstelling over hun verleden en de toekomst.
 

regie: Freek Vielen / van en met: Evgenia Brendes, Brenda Corijn, Mieke De Groote, Suzanne Grotenhuis, Ellis Meeusen / dramaturgie: Rosa Vandervost / scenografie: Sander Salden / met de steun van de Vlaamse Overheid

Prijzen
Standaardtarief : € 18
+65 : € 17
Vriendenpas : € 15
-26 : € 11
Kansentarief : € 3.6
Extra

Inleiding om 19u30

www.denwetijd.be
bekijk ook

Tom Struyf

Finding Willard

za 02/03/2024, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène
theater

ARSENAAL/Het Kwartier/ Mariën/von Winckelmann

Freedom Club

di 19/03/2024, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Toneelhuis/Olympique Dramatique/Tom Dewispelaere

Alle schone dingen

do 23/05/2024, 20U00
Paterskerk
theater