CHESS, de musical

Bohemian Productions vzw
vr 12/05/2017, 20U00
Stadsschouwburg
za 13/05/2017, 15U00
Stadsschouwburg
za 13/05/2017, 20U00
Stadsschouwburg
zo 14/05/2017, 15U00
Stadsschouwburg

Voor mei 2017 zet Bohemian Productions in opvolging van Jekyll & Hyde en Sunset Boulevard alweer een musicalklassieker op het programma: CHESS.

Toen tekstschrijver Tim Rice de historische schaakpartij tussen de Amerikaan Bobby Fischer en de Rus Boris Spasski zag, vond hij meteen inspiratie voor een nieuwe musical. Dat in deze wedstrijd een Amerikaan won van een Rus, zette het wereldschaakbord op z’n kop. Bovendien was zo’n wedstrijd ten tijde van de Koude Oorlog niet alleen sport, maar ook politiek.

In 1984 kwam ‘Chess – de musical’ er. ABBA-componisten Benny Andersson en Björn Ulvaeus schreven de muziek en Tim Rice, die Andrew Lloyd Webber de teksten leverde voor ‘Jesus Christ Superstar’, voorzag schreef de tekst. ‘One Night In Bangkok‘ en ‘I Know Him So Well‘ zijn ongetwijfeld twee songs eruit die je moeiteloos kan meeneuriën. Of uit volle borst meezingen. Feit is dat ‘Chess’ voorzien is van pop- en rockmuziek, wat de musical ook in 2016 nog steeds fris doet klinken.

Een wereldtornooi schaken vormt het decor voor deze musical over de onmogelijke liefde tussen de Russische schaker Anatoly en de assistente van zijn tegenstander, de extravagante en opvliegende Amerikaanse grootmeester Freddie. Terwijl beide heren vechten om de wereldtitel en de liefde van een vrouw, zijn zij zelf ook pionnen in een groter, politiek (schaak)spel… Wie doet welke zet en is er uiteindelijk een winnaar? Of zijn er alleen maar verliezers in dit spel?

Ticketprijs: 30 euro (VIP-ticket), 21 euro (standaardprijs), 19 euro (verminderd tarief -25 jaar & +65 jaar

Reservaties: www.bohemianproductions.be