We Free Kings

NTGent/W.Opbrouck/W.DeJong
wo 03/05/2017, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

In een wereld die steeds benauwder aanvoelt, gaan Wim Opbrouck en Wilfried de Jong op zoek naar de betekenis van vrijheid. Naar het hier en nu – met de verbeelding als soevereine kracht. Hun gids is de jazz: muziek op het scherp van de snede, als bevrijding van de geest.

Intiem. Wild. Heftig. We Free Kings is een voorstelling over het nemen of benemen van de vrijheid. Over medemenselijkheid en universele broederschap. Een voorstelling die een verzet uitdrukt tegen elke vorm van macht. Opbrouck en de Jong zoeken samen een weg uit de bekrompenheid en wagen een sprong in het diepe, voortgestuwd door een eigenzinnige selectie van persoonlijke favorieten en regelrechte klassiekers. Met de woorden van John Cage: There is no such thing as silence.

We Free Kings is een innemende voorstelling waarin jazzmuziek het voor het zeggen heeft. Poëtische momenten en frenetieke uithalen zorgen voor een uitgebalanceerde dynamiek. (...) Pretentieloos, ontwapenend, hartverwarmend. (De Morgen)

https://www.ntgent.be/nl/artikel/recensie-de-morgen-we-free-kings

Vooral een heel associatief stuk, waarbij elk nieuw jazzdeuntje telkens weer andere beelden oproept. Nu eens dat van twee verdwaalde zielen in een bos, dan weer dat van een manifestatie waarvoor de nodige veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. Een waar plezier om Opbrouck en de Jong als hechte vrienden te zien en hen ook in die hoedanigheid te zien dansen en muziek maken. (Het Nieuwsblad)

https://www.ntgent.be/nl/artikel/recensie-de-morgen-we-free-kings

“Spierpijn, wellicht.” Wim Opbrouck kreunt een beetje als we hem spreken, vlak voor een doorloop van zijn nieuwste NTGent-voorstelling We Free Kings, een muzikale pas de deux waarin twee koningen nadenken over wat vrijheid precies betekent. (Het Nieuwsblad)

https://www.ntgent.be/nl/artikel/interview-het-nieuwsblad-wim-opbrouck-nav-we-free-kings

Een ‘duo-pas de deux’ met dranghekken, subliem uitgevoerd door de twee ‘Kings’. Zeker weten, dit luikje alleen zorgt er al voor dat de voorstelling We Free Kings een plaats krijgt in de analen van het Gentse Theaterhuis. (PODI-ART.BE)

https://www.ntgent.be/nl/artikel/recensie-podi-art.be-we-free-kings

Wim Opbrouck op Klara

Een blog van een enthousiaste toeschouwer: http://wimbackx.blogspot.be/2017/04/we-free-kings-gezien-in-handelsbeurs.html

Prijzen
standaardtarief : € 15
+65 : € 14
-26 : € 12
abo : € 12
Duur 1u20 min
Extra

Een productie van NTGent

Concept en spel: Wilfried de Jong & Wim Opbrouck
met liefdevolle medewerking van: Flup Beys, Ferre Carron, An De Mol, Ilka De Wilde, Laura Ergo, Luc Goedertier,
Koen Haagdorens, Katelijne Laevens, Bart Meeusen, Sander Michiels, An Miller, Ron Reuman, Mark Van Denesse,
en Peter Verhelst

inleiding om 19u30

www.ntgent.be