Sing unto God

BachPlus/Guy de Mey
vr 09/06/2017, 20U00
Sint-Nicolaaskerk

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

ALLERLAATSTE TICKETS ENKEL NOG AAN AVONDKASSA !

Sing unto God is een onvergelijkbaar evenement in het kader van 800 jaar Sint-Niklaas. Guy De Mey, stadsgenoot en ereburger, is een van onze grote cultuurambassadeurs in een prachtig barokprogramma in de Hoofdkerk van Sint-Niklaas.
Samen met het uitgebreide ensemble BachPlus o.l.v. Bart Naessens brengt hij een feestelijk concert met werk van Monteverdi, Haendel, Telemann en Bach.

De Belgische tenor Guy de Mey kan terugblikken op een indrukwekkende carrière van 40 jaar,die begon als jonge knaap in Sint-Niklaas en die hem vervolgens op de grootste internationale concertpodia en gerenommeerde operahuizen bracht: o.a. de Scala (Milaan), Covent Garden (Londen) , het Liceu (Barcelona), het Teatro Real (Madrid), de Opéra National (Paris), de Bayerische Staatsoper (München) en de Nationale Opera (Amsterdam).

Hij specialiseerde zich aanvankelijk in barok. Dit resulteerde in opnamen met o.m. William Christie, René Jacobs en Marc Minkowski. Later verliet hij de barok en kwam in de wereld van de opera en latere muziek terecht, ondertussen al 20 jaar.

In Opera Vlaanderen werkte Guy de Mey mee aan tal van producties zoals Lulu, Het Sluwe Vosje, en Die Zauberflöte. Hij werkte ook intens mee aan de Janáček-cyclus van Robert Carsen bij de Opéra du Rhin in Straatsburg. De nabije toekomst brengt onder meer (opnieuw) Linfea in een nieuwe productie van Mariame Clément (Straatsburg).

Hoogtepunten in zijn carrière tot dusver waren Tikhon/Kat’a Kabanová in de Scala van Milaan (huisdebuut onder John Eliot Gardiner) en in Madrid; Triquet/Jevgeni Onegin in de Nationale Opera, Amsterdam (met het Concertgebouworkest o.l.v. Mariss Jansons) en met het Orkest van de Bayerische Rundfunk; Linfea/La Calisto (Cavalli) in de Bayerische Staatsoper en Covent Garden; Lucano/L’Incoronazione di Poppea in het Liceu; Tanzmeister/Ariadne auf Naxos in de Scala en in München, Zürich en Straatsburg onder dirigenten als Kent Nagano, Christoph von Dohnányi, Sir Eliot Gardiner, Antonio Pappano en Mariss Jansons; Frick, La Vie parisienne (Offenbach) in Lyon en Tapioca/L’Etoile (Chabrier) in Zürich onder John Eliot Gardiner.

Hij was ook mee te maken in de wereldcreatie van Unsuk Chins Alice in Wonderland in de Bayerische Staatsoper - een werk waarmee hij tevens zijn huisdebuut maakte in het Grand Théâtre de Genève. Hij debuteerde in Covent Garden als Linfea; gevolgd door Guillot de Morfontaine/Manon Lescaut (Massenet), aan de zijde van Anna Netrebko en onder Antonio Pappano en Basilio/Le Nozze di Figaro.

BachPlus weet zich bijzonder te positioneren binnen het muzikaal landschap. Bachs muziek wordt op historisch geïnspireerd instrumentarium geïnterpreteerd en de warme en professionele sfeer die de concerten uitstralen weten de muziekminnende liefhebber van heinde en verre te boeien.

 

Prijzen
standaardtarief : € 22
+65 : € 21
-26 : € 19
abo : € 19