MannekeTap

De Kolonie MT
Uitverkocht
zo 26/02/2017, 14U00
Stadsschouwburg
tickets
zo 26/02/2017, 16U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Fred, alias MannekeTAP is een eenzaam, beetje nukkig mannetje dat elke dag dezelfde routines volgt: opstaan, kopje koffie drinken, de krant lezen, gras afrijden, ... Hij spreekt een levendig jabbertaaltje en met spannende tapdans verleidt hij de buurvrouw én het jonge publiek in de zaal. MannekeTAP gaat elke nacht de bergen in om te dansen, tot er op een nacht iets gebeurt waardoor zijn leventje een heel andere wending neemt.

Poppenspeler Filip Peeters roept het nukkige heertje Fred tot leven terwijl actrice en zangeres Thaïs Scholiers telkens in een ander kostuum, de nevenpersonages vertolkt. Bo Spaenc bewerkt voor MannekeTAP romantische jaren ’30-samples en schudt kletterende percussie uit zijn hoed. Tap wordt tekst, ritmes worden een praatje.

MannekeTAP is een klankrijke voorstelling met weinig woorden. Een groot festijn, met de glamour en grandeur uit de filmwereld van weleer.
 

Prijzen
standaardtarief : € 9
abo : € 9
-26/+65 : € 9
-16 : € 7
Duur 40'
Leeftijd van 4 tot 6 jaar
Extra

spel & zang: Thaïs Scholiers - poppenspel, vormgeving & poppen: Filip Peeters - concept, compositie, muziektheatrale regie & livemuziek: Bo Spaenc - coaching: Mieke Laureys

www.dekoloniemt.be