Helena

Theater Froe Froe
vr 28/04/2017, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Een voorstelling met acteurs, poppen, livemuziek en videogeweld naar Homeros en Euripides.
Helena’s levensverhaal werd door een man geschreven. Als mooiste vrouw ter wereld werd ze herhaaldelijk door een man opgeëist, aan een andere man toegewezen, door nog een meegenomen van hier naar ginder (en terug). Door een man werd ze uitgehuwelijkt en met een man werd ze in de echt verbonden.
De schoonheid van een vrouw is immers niet van haar alleen, denken sommigen. Deze dient gedeeld te worden, zo niet van harte dan wel met volharding geforceerd. Want een man is een man. Hij krijgt wat hij wilt. Desnoods voert hij oorlog en sterft heldhaftig. Hoe kan het ook anders, de goden hebben het zo gewild. Een Grieks mythologisch personage, want dat is Helena, moet zich hier maar naar schikken. Dat is de afspraak, zo zijn de spelregels. Maar dan wordt Helena verliefd en herschrijft daarmee eigenhandig het toneelstuk dat voor haar werd uitgeschreven. Het verhaal van Helena van Troje is een verhaal over liefde en verraad, over de eerste vechtscheiding uit de geschiedenis. Passioneel, intens en intrigerend.
 

Prijzen
standaardtarief : € 13
+65 : € 12
-26 : € 10
abo : € 10
-21 : € 8
Duur 1u.30 min.
Extra

met en van: Marc Maillard, Gert Dupont, Dries De Win of Benjamin Opdebeeck, Eva Binon of Lien De Graeve en Patrick Vervueren of Steven Geerts - live muziek van Jason Van Dousselaere - Friends Are Magic

Nagesprek na afloop van de voorstelling afgelast wegens ziekte.

duur: 90 min

www.froefroe.be
Persrecensies