Passages IV

Trio Goeyvaerts e.a.
zo 19/02/2017, 14U00
Zwijgershoek

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Laatste tickets enkel nog aan de dagkassa op de locatie (vanaf 13u)

Dit minifestival wist op enkele jaren tijd een stevige reputatie op te bouwen. Het publiek krijgt een voortreffelijke keuze artiesten gepresenteerd op de verschillende locaties binnen het Zwijgershoekcomplex, van de grote expozaal en het Museumtheater tot in de collectieruimtes van de stedelijke musea.

2017 is een feestjaar voor Sint-Niklaas. De stad bestaat 800 jaar, talloze evenementen worden georganiseerd. 2017 is voor Trio Goeyvaerts ook een feestjaar. Ondertussen blaast het trio 20 kaarsen uit. .
De formule Passages is aan zijn vierde editie toe en al niet meer weg te denken.
De opener van de allereerste Passages, Vox Luminis, is opnieuw te gast. Dit ensemble concerteerde ondertussen over de hele wereld.en werd al overladen met prijzen en onderscheidingen. Het requiem van Ockeghem zal Passages IV afsluiten.

Een stad wordt gemaakt door mensen, groot en klein, beroemd en minder beroemd. Met enige trots kunnen we aankondigen dat tenor Guy De Mey, ereburger van de stad Sint-Niklaas, het breigoedatelier tot een ware bühne zal omtoveren. Bekend op alle grote operapodia, van Milaan tot London, brengt hij een unieke performance in dit uitzonderlijke kader.

Het jazztrio Aki Rissanen – piano, Robin Verheyen – sax, Markku Ounaskari – drums zal een waardig vervolg brengen op de, nu al legendarische, passage van Bill Carrothers in Passages III.

Wat niet mag ontbreken is het Goeyvaerts Strijktrio zelf. Deze keer met een nieuw werk van de Amerikaanse componist Charles Wuorinen. Een strijktrio geschreven in 1968, een revolutionair jaar, waar de vernieuwing en energie van afspat.

Samen met deze componist werken zij trouwens aan een nieuw trio dat in 2018 zal gecreëerd worden in het Guggenheim New York.

De kers naast de taart verzorgt zoals steeds de inwendige mens.

De kleine Passage
Zondag 19 februari 2017 – 11u

Dimlicht - Zwanenzang (familie,vanaf 8 jaar)

De papa en mama van Gabriëlle hebben het te druk. Maar de opa van Gabriëlle heeft zeeën van tijd en woont bij hen in. Opa luistert graag naar oude vinylplaten met klassieke muziek. Dan haalt hij oude herinneringen op. Hij vertelt Gabriëlle het verhaal van het Zwanenmeer. En van oma die ballerina was.

Maar dan is er nog oom Anton, de tweelingbroer van opa. Die woont in een instelling. Papa vindt dat opa de verkeerde verhalen aan Gabriëlle vertelt en nu vreest Gabriëlle dat opa ook naar die instelling moet waar zijn broer woont. Gabriëlle weet dat ze moet leren vliegen als een engel om opa te redden ...

Zwanenzang is gebaseerd op het gelijknamige boek van Vlaamse jeugdschrijvers Guy Didelez en Joke De Vloed. Het verhaal wordt verteld door Sarah Van Overwaelle en ondersteund door muziek van Mirek Coutigny.

van en met: Wolfram Van Mechelen (viool), Rhea Vanhellemont (altviool), Helena Faes (cello), Juno Kerstens (contrabas), Hannes Beauprez (klarinet), Naomi Behaeghel (fagot), Davy Callens (fagot), Quinten De Gelaen (hoorn), Stijn Paredis (slagwerk).

VPRO Vrije Geluiden

Prijzen
standaardtarief : € 23
+65 : € 22
-26 : € 20
abo : € 20
Duur tot 18u30