Poëzie op Zondagmorgen

Seckou Ouologuem

zo 07/03/2021, 10U30
De Foyer

“Seckou staat bekend om zijn scherpe tong die met veel woordspel en humor dialoog en verbinding opzoekt”.  Zo motiveert de adviescommissie voor het stadsdichterschap Antwerpen tijdens Gedichtendag 2020 de aanstelling van Seckou Ouologuem (Antwerpen, 1985) tot Antwerps stadsdichter. Dertien is hij wanneer spoken word zijn geliefde uitlaatklep wordt: rappen met vrienden en optreden met een hiphopgroepje kleuren zijn jeugdjaren. Opstapjes naar de wereld van de slam poetry, waarin zijn maatschappelijk engagement en betrokkenheid bij jeugdculturen verder vorm krijgen. Zo deelt hij in 2012 het podium met Chris Lomme met een poëzievoorstelling over het koloniale verleden van België in Congo. Een strijd tot bewustwording die hij nog steeds opneemt als lid van #decolonizebelgium.

Op of naast het podium, engagement is en blijft een sleutelwoord in Seckou’s auteurschap: poëzie naar gevangenissen en rusthuizen brengen, jongeren bijeenbrengen in workshops, scholen engageren tot deelname aan de competitie Capital Slam, de organisatie van het spoken word festival Word(t) en het Felix Poetry Festival. Verwacht je aan vuurwerk op klaarlichte dag.

FOLDER POËZIE OP ZONDAGMORGEN

Ten gevolge van de coronacrisis kunnen het programma en de vrije toegang onderhevig zijn aanwijzigingen. Volg de laatste info hieromtrent op deze website.

Prijzen
Standaardtarief : € 0
Extra