Poëzie op Zondagmorgen

Hilde Keteleer

zo 07/02/2021, 10U30
De Foyer

Hilde Keteleer (Schoten, 1955), auteur, literair vertaalster, docente aan de Schrijversacademie van Antwerpen en bestuurslid van PEN Vlaanderen, debuteert in 2001 als dichteres met de bundel Al wat winter is en waar, celebrale poëzie over de liefde en erotiek, over het moederschap, over de moeizame verhouding tussen woord en lichaam. Dit debuut wordt in 2003 gevolgd door de tweetalige bundel Twee vrouwen van twee kanten / Entre-Deux, een samenwerking met Caroline Lamarche, en Deuren uit 2004.

De daaropvolgende jaren legt Hilde zich toe op het schrijven van proza en publiceert twee romans die niet onopgemerkt blijven: Puinvrouw in Berlijn (2009), een roman over persoonlijk en historisch puinruimen (op de longlist van de Gouden Uil 2010) en Omheind (2014), een verhaal over geheugen en herinnering.

Weg van de tijd (2019), haar meest recente bundel, is een reisboek in gedichten, door jaren, door continenten en vaderlandschappen, door het leven van kunstenaars. In de woorden van Dirk De Geest: “Wat deze bundel boeiend maakt, is hoe de auteur temporaliteit behandelt via een aantal ruimtes. Elke afdeling reikt ergens ‘naar’: naar de bergen, naar de woestijn, naar zee, en uiteindelijk naar waar …”

Hilde Keteleer vertaalde werk van onder meer Juli Zeh, Elfriede Jelinek, Olivier Rolin en Arthur Rimbaud.

FOLDER POËZIE OP ZONDAGMORGEN

Ten gevolge van de coronacrisis kunnen het programma en de vrije toegang onderhevig zijn aan wijzigingen. Volg de laatste info hieromtrent op deze website.

Prijzen
Standaardtarief : € 0
Extra


 

bekijk ook

Seckou Ouologuem

Poëzie op Zondagmorgen

zo 07/03/2021, 10U30
De Foyer
literair

Vrouwkje Tuinman

Poëzie op Zondagmorgen

zo 11/04/2021, 10U30
De Foyer
literair