Zweedse Folk

Ahlberg, Ek & Roswall

geannuleerd
zo 07/02/2021, 16U00
Muziekclub 't Ey, Belsele

Ahlberg, Ek & Roswall is een van de uitmuntende en vernieuwende groepen uit Zweden. Hun repertoire is gebaseerd op traditionele Zweedse folk, met inbegrip van slängpolskas, polskas maar bevat uiteraard ook eigen composities. Ze opwaarderen hun muziek met barok- en popinvloeden en schotelen zo de luisteraar een uitermate swingend recept voor.

Emma speelt viool en mag zich 'Riksspelman' noemen, een van de hoogste onderscheidingen in de Zweedse folk. Ze is een professionele artieste die onder andere ook met Ulrika Bodén en Lars Bygdén speelt. De Lap Daniel is tegelijk de ritme- en gitaarsectie van de groep. Reeds van jongs af aan speelde hij in verschillende groepen en is een gerespecteerd leraar. Niklas komt uit het kleine stadje Kverrestad en ruilde de viool af vlug voor de nyckelharpa, hét Zweedse instrument bij uitstek.

De nyckelharpa of sleutelvedel, een viool met knoppen dus, heeft een typische melancholische klank en biedt de muzikant (en zeker Niklas) de mogelijkheid om complexe, levendige of trage melodieën te spelen.

i.s.m. Muziekclub 't EY

 

Prijzen
Vriendenpas : € 14
-26 : € 14
+65 : € 16
Standaardtarief : € 17
Extra

met:  Emma Ahlberg Ek (viool), Daniel Ek (harpgitaar), Niklas Roswall (moraharpa, nyckelharpa)

 

www.ahlbergekroswall.se/en
bekijk ook
geannuleerd

L’Alba

À principiu

zo 28/03/2021, 16U00
Sint-Andreas en Ghislenuskerk, Belsele
muziek

O’Tridal

Bretoense vernieuwers

vr 25/06/2021, 21U00
Muziekclub 't Ey, Belsele
muziek