De reuzendoder van Ernest Hemingway

Thomas Janssens

geannuleerd
di 23/03/2021, 20U00
Stadsschouwburg

Ernest Hemingway is naast schrijver, Nobelprijswinnaar en vrouwenverslinder overal ter wereld bekend om zijn hoge alcoholtolerantie. Slechts twee voorwaarden had hij ten opzichte van zijn vuurwater: nooit tijdens het schrijven en bij voorkeur post meridiem. Maar waarom zo excessief? Waarom leek hij zichzelf te willen verwoesten tot het uiteindelijk zijn zelfgeplande dood werd?

In één van zijn vele bekende brieven schrijft Hemingway: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.” Al hanteerden zijn drinkebroers andere begrippen, allen leken ze hun verslaving als wapen tegen dezelfde vijand in te zetten. Maar welke vijand was dat dan?

Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor vijf topacteurs die samen de kroniek van een morbide verslaving brengen, verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen.

Prijzen
-26 : € 16
Vriendenpas : € 16
+65 : € 18
Standaardtarief : € 19
Extra

concept, tekst, regie: Thomas Janssens / spel: Lois Brochez, Clara Cleymans, Mieke De Grootte, Dahlia Pessemiers-Benamar, Geert Van Rampelberg / scenografie: Mikaël Wellens / licht en geluid: Katrijn Roels / coproductie: Arenbergschouwburg, Het Laatste Bedrijf / met de steun van de Belgische Tax Shelter-maatregel, Literatuur Vlaanderen,
Te Gek!?, VAD

bekijk ook

Compagnie Cecilia

Een lola

di 04/05/2021, 20U00
Stadsschouwburg
theater

Abke Haring/Toneelhuis/Zuidpool

PLATINA

di 18/05/2021, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène
theater